Mенің себетім

Сіздің арбаңыз бос сияқты

Оны толтырайық, солай ма?

Дүкенде

Mенің себетім

Сіздің арбаңыз бос сияқты

Оны толтырайық, солай ма?

Дүкенде

Кіру үшін

Есептік жазбаңыз жоқ па?Тіркелу

Тіркеу

Есептік жазбаңыз әлдеқашан бар ма? Кіру үшін

Чаганы қалай өңдеуге және сақтауға болады

Сонымен, сіз чаганы үйге әкелдіңіз, оны өңдеп, сақтау керек. Егер сіз чаганы ормандағы қара қыртыстан тазартпаған болсаңыз, оны үйде жасауыңыз керек. Ауыр пышақ немесе балта алыңыз – және алға. Чага қабығында дәрілік заттар аз – бұл таза хитин, ол көптеген жылдар бойы ауа-райына және жаңбырмен жууға ұшырады. Сондықтан, егер сіз оның вирусқа қарсы қасиеттерін қолданғыңыз келмесе, қыртысты қауіпсіз түрде тастауға болады. Бірақ чаг қыртысында бұл қасиеттер өте көп: соңғы зерттеулердің нәтижелері бойынша оның вирусқа қарсы белсенділігі саңырауқұлақтар арасында ең жоғары. Мысалы, А және В тұмауының вирустары 100% өлтіреді. Сондықтан чаг қыртысы вирустық аурулардың алдын-алудың тамаша тәсілі болып табылады, ол ағзаның спецификалық емес иммунитетін арттырады.

Чага ұзақ уақыт сақталуы және көгермеуі үшін оны кептіру керек. Кептіру-өңдеудің барлық түрлері үшін міндетті бірінші кезең. Егер сіз чаги өте аз жинасаңыз және оны шай, Қос сығынды немесе инфузия мен тұнбаның барлық түрлерін дайындау үшін бірден қолдануды шешсеңіз, бұл қажет емес. Содан кейін сіз шикі чаганы рецепттерде көрсетілген мөлшерде ұсақтауыңыз керек.

Чаганы кептірудің ең мұқият әдісі дәстүрлі түрде күн кептіру болып саналады. Егер ауа-райы жақсы болса немесе сіз біздің ылғалды жерлерде емес, орманды далаға жақын өмір сүрсеңіз, чаганы 3-5 см кесектерге кесіп, оны бірнеше күн қатарынан жарқын күн астында алып, бөліктерді бір қабатқа салыңыз. Түнде дымқыл болмас үшін чаганы құрғақ бөлмеге апару керек.

Көбінесе чага кептіріліп, орташа мөлшерде (3-10 см) кесіледі. Қалыпты кептіру температурасы 40-тан 120 °C-қа дейін; ол неғұрлым жоғары болса, саңырауқұлақ тезірек кебеді. Уайымдамаңыз, тіпті жоғары кептіру температурасында да чага өзінің дәрілік қасиеттерін жоғалтпайды, дегенмен орыс дәстүрінде температура 35-60 °c болуы керек деп саналады (біз чаганы қайнаған суға қайнатудан қорқамыз, бірақ бұл да қате түсінік). Жақсы соңғы ылғалдылық 10-14% деп саналады.

Егер сізде көп орын болса, чаганы үлкен және орташа бөліктерге сақтаған дұрыс. Егер көп орын болмаса, онда олар әдетте кішкентайларға бөлінеді – сондықтан чага ықшамдалады. Бітелуді, жарақаттануды және жойылуды болдырмас үшін, ең ұқыпты әдіс-чаганың бір бөлігін шүберекпен орап, содан кейін оны балғамен немесе таспен ұру. Чаганы, әсіресе ұзақ уақыт бойы, ұнтаққа ұсақтауды ұсынбаймын-чага ұнтағында ол өзінің қасиеттерін тезірек жоғалтады. Қажет болса, оны кішкене болса да, кесектерге салып, ұнтақтаған дұрыс (егер сізге ұнтақ қажет болса). Жалпы, бұл тәсіл кез-келген кептірілген саңырауқұлақтар үшін жұмыс істейді.

Қара қыртысты алып тастамаған кептірілген чага жақсы сақталады және толығымен тазартылады. Одан гөрі ірірек мұндай киген коркой кесектері, соғұрлым ұзағырақ сақталады өнімнің сапасы. Егер сіз әр уақытта пісірер алдында чаганы қабығынан тазарта алсаңыз, онда бұл әдіс сізге сәйкес келеді.

Толығымен кептірілген чага бөліктері ауа өткізбейтін шыны контейнерде немесе бұрандалы қақпағы бар шыны ыдыста жақсы сақталады. Егер сізде ылғалдылығы төмен үйде немесе пәтерде тұру мүмкіндігіңіз болса, оларды жай ағаш себетке немесе қағаз немесе мата сөмкелеріне салуға болады. Орыс фольклорына сәйкес, “ана” ағашына әсер ететін чаганың нәзік энергиясын күшейту үшін кептірілген чаганың бөліктерін тек қайың қабығында сақтау керек. Чага үшін қалыпты сақтау уақыты-екі жыл. Чаганың аз мөлшерін ұзақ уақыт бойы мұздатқышқа ауа өткізбейтін контейнерге немесе зиплок пакетіне салып, сапасын жоғалтпай сақтауға болады.

Қажет болса, чаганы пайдалану керек, сақталған партиядан ағымдағы тапсырманы орындау үшін қажетті мөлшерді таңдау керек. Чаганың күнделікті бөлігін қайнату қиын емес, бірақ егер жалқаулық болса, сіз бір апта бойы ұнтақты ұнтақтай аласыз. Оны герметикалық шыны ыдыста да сақтау керек.

Егер чага кесектерінде көгеру пайда бола бастаса, онда сақтау тығыздығы бұзылады немесе бөлмеде ылғалдылық жоғарылайды немесе чага бастапқыда кептірілмеген. Көгерген чаганы тастау керек, бірақ ішкі “таза” қабаттарды кептіруге немесе “құтқаруға” тырыспау керек.

Сайттағы саңырауқұлақтар туралы көбірек < a title=" Михаил Вишневскийдің блогы " href="https://michailvishnevsky.com / "мақсат=" _blank"rel="noopener noreferrer" >Михаил Вишневский< / a>