Mенің себетім

Сіздің арбаңыз бос сияқты

Оны толтырайық, солай ма?

Дүкенде

Mенің себетім

Сіздің арбаңыз бос сияқты

Оны толтырайық, солай ма?

Дүкенде

Кіру үшін

Есептік жазбаңыз жоқ па?Тіркелу

Тіркеу

Есептік жазбаңыз әлдеқашан бар ма? Кіру үшін

Чага және коронавирус

Бұл іс жүзінде, әдеттегідей, Полишинельдің құпиясы. Чага сығындыларының ортомиксо-, корона-және басқа вирустар тұқымдастарына қарсы жалпы тікелей вирусқа қарсы белсенділігі 10-20 жылдан бері белгілі және көрсетілген. Бұл жағдайда ол ковидтің жаңа түріне қарсы жұмыс істейді-бұл табиғи нәрсе. Сондықтан біз саңырауқұлақ дәріханасында тиісті вирусқа қарсы препараттарды сата бастадық (Новосибирск ғалымдарының “ашылуына” бірнеше ай қалғанда). Чага-саңырауқұлақ ерекше, өйткені ол саңырауқұлақтарды, бактерияларды және вирустарды жақсы басады. Вирустар жағдайында ең белсенді компонент-бұл қосымша қабаты бар қара қыртыс (бұрын пайдасыз деп есептелген). Енді сәл толығырақ.

Өзіңіз білетіндей, чага-бұл дрондардың жеміс денесі емес, склеротиум деп аталады. Сыртта ол қалың қара өсінділермен жабылған, олар базада біріктірілген көмір кесектеріне ұқсас. Бұл ауа-райы мен зиянкестерден қорғайтын нақты құрыш. Өсінділер арасындағы жарықтарда кейде сары немесе алтын қоңыр целлюлоза, дәрілік өзек склерозы көрінеді. Қара қыртыстың сыртқы бөлігі көп немесе аз таза хитин (хитозан) болып табылады. Алайда, хитинге жақын орналасқан целлюлозаның шамамен 0,5 – 1 см ішкі қабатында тритерпеноидтар (микостеролдар) – бетулин және оның тікелей вирусқа қарсы белсенділігі бар туындылары бар. Бұл белсенділік тек коронавируста ғана емес, сонымен қатар тұмау, герпес, АИТВ, гепатит, шешек, Папова вирустарында (папиллома, кондилома, лейкоплакия, верукоз) және тіпті үй жануарларының вирустарында (мысалы, ретровирустар) расталды. Чаганың фармакологиялық потенциалы мен оның әсерінің молекулалық механизмдеріне соңғы үлкен шолу бойынша (Duru K. C. et al., 2019) ірі зерттеу орталықтарында, ең алдымен, чага сығындыларының бірқатар метаболикалық ауруларды, қатерлі ісіктерді және әртүрлі вирустарды жеңілдетуге әсер етуінің молекулалық механизмдерін түсінуге тырысу үшін көптеген алдын-ала зерттеулер жүргізілді. Тәжірибелік деректер сығындылардың вирусқа қарсы және иммуностимуляторлық қасиеттері жоғары екенін және қазіргі ауруға оңай төзуге мүмкіндік беретінін растайды. Бетулин мен оның туындылары вирусқа қарсы белсенділікке ие екендігі дәлелденді.

Қазір көптеген батыс зертханалары АҚТҚ/ЖҚТБ-ны, герпестің бірнеше түрін және тыныс алудың синцитиальды вирусын (RSV) емдеуде қолданылатын чага негізіндегі препараттарды әзірлеу саласында зерттеулер жүргізуде. Сонымен қатар, бетулин гипоксияны азайтады (тіндердің оттегімен жеткіліксіз қамтамасыз етілуі) және организмнің оттегінің жетіспеушілігіне төзімділігін арттырады, оттегі бар жасушалардың метаболизмін (мысалы, вирустардан зардап шеккен жасушалар) түзетуге көмектеседі. Тікелей вирусқа қарсы әрекеттен басқа, чага цитокининдер мен интерлейкиндерге қарсы иммуномодуляциялық әсер көрсетіп, макрофагтар мен табиғи өлтірушілердің өндірісі мен белсенділігін арттырып, сонымен бірге интерферон синтезін арттыратын иммунитетті ынталандырады. Сондықтан чага ауыр аурулар мен операциялардан кейін қалпына келтіретін және ағзаның жұқпалы бактериялық және вирустық ауруларға төзімділігін арттыратын құрал ретінде жақсы. Вирусқа қарсы чага микостеролдары алкоголь тұнбаларында жақсы шығарылады (олар суда еритін).

Суда еритін чага полисахаридтері де вирусқа қарсы әсер етеді, бірақ олар тритерпеноидтардан алыс. Сондықтан вирусқа қарсы дәрі – дәрмектің ең жақсы түрі-бұл жұқа дисперсті чага ұнтағы немесе оның алкоголь немесе арақ сығындылары (ең дұрысы-Қос сығынды). Соңында, мейіз ретінде Мен сізге Батыста ерекше танымалдылыққа ие болған үй рецептінің мысалын келтіремін. Бұл бактериялық және вирустық сипаттағы барлық ауруларға супер иммунитетті беретін сусын. Сонымен, алыңыз: чага шайы-2 л; қайың қабығы-2-3 жолақ; жаңа шырша инелері-кішкене уыс; чага ұнтағы – 1 ас қасық. л; рейши ұнтағы – 1 ас қасық. л; фикоцианин (спирулинадан көк пигмент) — 2 ас қасық. л; бал — 2 ас қасық. Л қойыңыз барлық құрғақ ингредиенттер мен бал блендерде. Онда саңырауқұлақ шайын құйыңыз (ол сізге ыңғайлы температура болуы мүмкін — суықтан ыстыққа дейін) және араластырыңыз.