Үшін грибное тағам өте дәмді, өте маңызды емес болуы сапалы грибным шикізатпен, бірақ білуге, қандай өнімдерімен саңырауқұлақтар үйлеседі. Жаңа піскен саңырауқұлақ тағамдарының дәмі ең алдымен табиғи саңырауқұлақ иісімен анықталатынын есте ұстаған жөн. Сондықтан саңырауқұлақ сорпаларына, тұздықтарға және қуыруға қара бұрыш, насыбайгүл, кориандр, қалампыр және даршын сияқты күшті дәмдеуіштерді қосу қажет емес. Керісінше, сарымсақ пен пияз, лавр жапырағы, аскөк және ақжелкен сияқты дәмдеуіштер мен ащы көкөністер саңырауқұлақтармен жақсы жүреді.
Саңырауқұлақтарда қант пен қышқыл жоқ болғандықтан, оларды қаймақ, томат пастасы немесе жаңа қызанақ, сондай-ақ ақ құрғақ шарап дайындау кезінде аздап қышқылдандырған дұрыс.
Саңырауқұлақ соустары әдетте ет және балық тағамдарына беріледі. Ережеге сәйкес олар тек саңырауқұлақ сорпасында дайындалады. Бұл үшін ең жақсысы-кептірілген порчини саңырауқұлақтарының концентрацияланған отвары. Саңырауқұлақ соусының тағы бір міндетті компоненті-пассеровка (қуырылған ұн).
Саңырауқұлақтардың өздері үшін ең жақсы бүйір тағам, әрине, картоп, бірақ күріш, қарақұмық және макарон да жақсы үйлеседі.
Саңырауқұлақтарды дайындағыңыз келсе, олардың жеміс денелері ауыр қоректік емес тағам екенін елестету керек, оны сауатты тәсілмен оңай және қоректік етуге болады. Осыған байланысты саңырауқұлақтар мұнайға ұқсайды, оның құрамында көп энергия бар, бірақ, өкінішке орай, денеге мүлдем сіңбейді.